Frågor och svar
Många har frågor angående installationen av fiber och undrar vad det innebär för bredband, telefoni och TV. Vi kommer löpande att försöka besvara alla frågor.

Frågor & svar
Info om fiber för bredband, telefoni och TV

Extra dragning
Beställning ska mailas till info@hakab.eu info@hakab.eu.

Maila frågor
Du är även välkommen att maila dina frågor till styrelsen@appeltradet.org
Info om fiber för bredband, telefoni och TV
Som tidigare informerats så har föreningen tecknat avtal med Ownit Broadband AB för installation av fiber till alla lägenheter i vårt hus. Detta kommer ge oss 100 bit symetriskt (upp och ner) bredband med möjlighet till uppgradering till 500 eller 1000 Mbit samt möjlighet att beställa tilläggstjänsterna telefoni och TV. Grundkostnaden för 100Mbit står föreningen för, uppgradering och tilläggstjänster debiteras till medlem/hyresgäst.

Vår fiber är nu aktiverad och det går nu bra att aktivera din enskilda bredbands-uppkoppling genom att koppla in datorn i det installerade bredbandsuttaget. Har du redan en router från ComHem, fungerar denna INTE att använda. Dock kan andra typer av router fungera om routerns sladd passar i det nya uttaget. Det får man i så fall prova.

Vid inkoppling ska man bli direkt kopplad till Ownits portal där instruktioner finns, alternativt skriv ownit.se i adressfältet.
Behöver ni support på telefon är numret 08-525 073 00.

I vårt avtal med Ownit så ingår ett säkerhetspaket, dvs vi behöver inte betala någon månadsavgift för detta.

För att få igång IP-telefoni och IP-TV behövs även en tjänstefördelare/router från Ownit.